Although rye bread has a strong and particular flavour, it goes extremely well with other products, thus creating a new experience for your taste buds. Skilful chefs will know how to turn stale rye bread into truly delicious dishes. Such desserts are perfectly in line with the latest zero waste lifestyle trends, making great use of the rye bread heels and crusts collected over time.
Catering service providers - cafes, pubs, restaurants, where rye bread is served with meals and / or baked on site. It serves traditional dishes using rye bread or rye flour. Food and beverage producers offering tastings.
Overview | Details |
---|---|
Latvia
CaunitesFor individual visitors and groups of up to 30 pers. Bread tasting 1-1.5 h. Baking your own loaf of bread in a wood oven for 2-3 h. |
|
Latvia
from 66 - 200 EUR / DBL
The Birini CastleThe flavour of Latvian rye bread is highlighted in the traditional layered rye bread dessert. Seasonally, around Midsummer, the menu also offers homemade cheese with toasted rye bread and honeycomb. |
|
Latvia
Gästehaus RUDZUPUKESHere you can taste their signature bread with linseed, bran, and sunflower seeds, poppy bread, garlic bread, bread with caraway, and hemp bread. Bread can be purchased on-site. Bread tasting for individual visitors and groups of up to 40 pers. The café's menu includes bread dessert, layered dessert with breadcrumbs, sweet bread soup, rye bread biscuits, and pumpkin soup served in bread. |
|
Latvia
Arendole manorSpecial offer: layered rye bread and cheese with Riga Black Balsam, made from bread with natural sourdough. |
|
Latvia
Brewery VALMIERMUIZAS ALUSA small manor brewery that not only brews a wide range of different beers, but also non-alcoholic beverages such as the malt drink “Zelta zirgs”, kvass, and the “Gardu muti” soft drinks – sodas, fruit drinks, chilled teas, and flavoured water. A tour for learning how beer, malt drink, and kvass are made, and the tasting of these drinks. For groups of 1-50 pers., 1.5-2 h. The possibility to choose one of the four types of tastings. More information: https://www.valmiermuiza.lv/ciemosanas-valmiermuiza/ekskursijas/ |
|
Latvija
UpenīteNo ekoloģiskiem miltiem ar malku kurināmā maizes krāsnī tiek cepta rudzu un kviešu maize kā arī tautā iemīļotais ķieģelītis. Iepriekš sazinoties ar saimnieci, interesenti var apgūt mīklas taisīšanu, kukulīša veidošanas un pašas maizes cepšanas mākslu. Piedāvā ēdināšanu. |
|
Latvija
Kafejnīca „Mammadaba”Tiek piedāvāts rupjmaizes kārtojums (grauzdēta rupjmaize, saldais krējums, svaigu aveņu vai dzērveņu mērcīte), rupjmaizes krems ar ķīseli, zivs fileja panētu rudzu miltos, kotletes rudzu rīvmaizē. |
|
Latvija
Sklandraušu cepšana "Ūši"Piedāvā sklandraušus, kas gatavoti no neraudzētas rudzu miltu mīklas. Piedāvā sklandraušu cepšanas meistarklasi kā arī ēdināšu grupām. |
|
Latvija
Ludzas Amatnieku centrsPiedāvā ekskursijas, maizes cepšanas un piparkūku cepšanas meistarklases. Piedāvā cienastu latgaļu gaumē, kur iespējams nobaudīt senos latgaļu cienastus, t.sk. rupjmaizi, maizes zupa, alu, Ludzas putru. |
|
Latvija
Rucavas tradīciju nams "Zvanītāji"Tradīciju namā ir iespēja iepazīt Rucavas kultūras mantojumu, nobaudīt īstu lauku rupjmaizi ar medu vai arī kādu no kurzemnieku iecienītajiem ēdieniem – rāciņus ar balto sviestu, kukulīšiem vai skābputru. Piedāvā ēdināšanu grupām. |
|
Latvija
Brantu muižaSaimniece cep rudzu rupjmazi, piedāvā maizes darbnīcu ar degustāciju un piedāvā ēdināšanas pakalpojumus. |
|
Latvija
Viesu nams „Mauriņi”Piedāvā rudzu maizes kārtojumu, maizes zupu, rudzu saldskābmaizi, kotletes, kas panētas rudzu rīvmaizē, salātus ar rudzu maizes grauzdiņiem, rudzu miltu pankūkas, gaļas tītenīšus ar rudzu maizes grauzdiņiem. |
|
Latvija
Restorāns „Valguma pasaule”Restorānā piedāvā dažādu garšu pašu ceptu maizīti, arī no rudzu miltiem. Desertā - tradicionālo rupjmaizes kārtojumu. Uzkodās - dažādus kanapē ar rudzu maizi. |
|
Latvija
Ceptuve "Lāči"Ražo Īstās rudzu maizes, Augļu un Valriekstu maizes, TO GO maizes, rudzu rīvmaizi, maizes zupu, Īstās rupjmaizes groziņus, rudzu cepumus, konfektes ar rudzu rīvmaizi, konditorejas izstrādājumus ar rudzu rīvmaizi, rudzu čipsus, šokolādes tāfelītes ar rudzu rīvmaizi. Savukārt kafejnīcā tiek piedāvāti ēdieni, kuros izmantota rudzu maize. Tiek piedāvātas ekskursijas ceptuvē, kurās iespējams arī izcept savu rudzu maizes klaipu un uzzināt par rudzu maizes vērtīgajām īpašībām. |
|
Latvija
Maiznīca "Liepkalni""Liepkalnu" maizes ceptuvē uz vietas cep vairāku veidu rudzu maizi. Rupjmaize tiek cepta pēc tradicionānālām receptēm, kuru pamatā ir Mendziņu dzimtas iekoptās maizes cepšanas tradīcijas, kuras aizsākušās pirms vairāk nekā 80 gadiem. Šīs tradīcijas ir pārmantojusi maiznīca „Liepkalni” un veiksmīgi tās turpina pilnveidot un pielietot. Informācija no maizes ceptuvi "Liepkalni" - Maizes tapšanas ceļš: maize: https://liepkalni.lv/lv/maizes-tapsanas-cels "Liepkalnu" ceptuves rudzu maize:
Šo maizi iespējams iegādāties uz vietas "Liepkalnu" maizes ceptuvē un citās tirdzniecības vietās. Kafejnīcas "Liepsalas" ēdieni no rupjmaizes:
|
|
Latvija
Rekovas dzirnavasPiedāvā nobaudīt ēdienus, kas gatavoti no rudziem un rudzu miltiem - rudzu maize, rudzu plānās pankūkas un rudzu rīvmaizes kārtojums. Rudzi audzēti un pārstrādāti blakus esošajā Z/S Kotiņi. Pieejamas degustācijas, meistarklases un ekskursijas. |
|
Latvija
Latgolys šmakovkaNo 2020. gada rudens sortimentā būs maizes šmakovka, kas gatavota no rudzu miltiem. Pieejamas degustācijas, ekskursijas un produkcijas iegāde. |
|
Latvija
Aglonas maizes muzejsTiek cepta rudzu maize. Piedāvā maizes degustācijas un meistarklases, kā arī ēdināšanu. |
|
Latvija
Āraišu vējdzirnavasSaimniecībā tiek piedāvāts īpašais ēdiens - Dzirnavnieka pusdienas - miežu putru ar gaļas mērcīti un saldajā rupjmaizes kārtojumu ar avenēm un svaigo sieru. Rudzu maizes cepšana un maizītes pasniegšana ar gaļu, vai sieru un dārzeņiem. Pirkstiņu uzkodas ar dažādiem pildījumiem. |
|
Latvija
Vinetas un Allas kārumlādeMūsu iecīnītākie rudzu produkti ir Latviešu rupjmaizes kūka, tradicionālais rupjmaizes kārtojums, Kurzemnieku rauši, rudzu maizes tosts ar siļķi, cepumi. Lai būtu drošs, ka nobaudīs iekāroto, lūdzam iepriekš pieteikt pasūtījumu. |
|
Latvija
"Rožmalas" restorānsRestorāna apmeklētājiem tiek piedāvāta pašu ceptā rudzu un kviešu maize. Iespēja piedalīties darbnīcā "Izcep savu pīrādziņu pats", ko pēc tam var baudīt kopā ar zāļu tēju. |
|
Latvija
Mājas restorāns ''Dzīles''Maiznīcā cep rudzu maizi, īpašo Dzīļu maizi, tumšo sēklu maizi u.c. Tiek gatavotas dažādas pirkstiņuzkodas uz rudzu maizes, rupjmaizes kārtojums un rudzu maizes torte.
|
|
Latvija
Krodziņš „Vilhelmīnes dzirnavas”Savā ēdienkartē piedāvā rudzu maizes kārtojumu ar brūkleņu ievārījumu un vārīto krēmu. |
|
Latvija
RāmkalniMaiznīca piedāvā pēc senām receptēm uz vietas ceptu BIO maizi, rupjmaizīti cep īstā malkas krāsnī. Maizes cepšanā izmanto tikai augstākā labuma bioloģiskās izejvielas un produktus. |
|
Latvija
Z/S "Kotiņi"Zemnieku saimniecība, kas audzē rudzus. Saimniecība uzņem ekskursiju grupas, kurās iespējams iepazīties ar saimniecību - graudaugu laukiem, ražošanas un uzglabāšanas telpām, apkārni, kā arī pēc ekskursijas pa saimniecību, saimniecības veikaliņā ir iespēja iegādāties produkciju. Netālu no Z/S Kotiņi atrodas Rekovas dzirnavas, kurās iespējams nobaudīt rudzu produktus jau pasniegtus uz sķīvja. |
|
Latvija
Kafejnīca „Kukaburra”, ZS "Buliņi"Kafejnīcā „Kukaburra” katru nedēļas nogali cep tradicionālo rudzu maizi, ciemiņi var piedalīties miltu malšanā un maizes cepšanā. Kafejnīcā galdā tiek likti latviešu iecienīti ēdieni, kas gatavoti no vietējo zemnieku piedāvātām izejvielām. |
Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests
Projekta nosaukums: Kulinārā tūrisma produkts "Rudzu ceļš". Projekta numurs: 19-00-A01630-000002.
Partneri: LLTA "Lauku ceļotājs", SIA "JS Caunītes" Vineta Cipe IK "Dzīles", z/s "Bērziņi", z/s "Buliņi", z/s "Klajumi".
Vairāk informācijas par projektu “Rudzu ceļš”
Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams EK tīmekļa vietnē