Zivju dīķi, makšķerēšana, izbraucieni ar zvejas laivām, vada vilkšana, nēģu tači, zivju žāvēšana, kūpināšana, produkcijas degustācija un iegāde.
Pārskats | Detaļas |
---|---|
Latvija
Cīrulīšu Mājas labumi"Cīrulīšu mājas labumi" atrodas Kaltenes ciemā Rīgas jūras līča rietumu piekrastē. Uzņēmumā tiek ražoti mājas vīni (dzērveņu, ķiršu, ērkšķogu, plūmju, pieneņziedu, pīlādžu u.c.), kā arī zivju produkcija un citi gardumi no dārzā un mežā lasītām ogām un puķēm. Atsevišķi piesakot, saimniece labprāt sarīkos degustāciju, kuras laikā būs iespējams nobaudīt dažādus vīnus un zivju uzkodas - reņģes, brētliņas un siļķes gan salātos, gan dažādās marinādēs. Pēc iepriekšēja pasūtījuma var tikt arī pie uz ugunskura gatavotas zivju zupas, dārzeņu zupas vai Raganu putras. Visu produkciju iespējams iegādāties turpat uz vietas. |
|
Latvija
Makšķerēšana un atpūta pie dīķa "Vectautas"Atrodas 20 minūšu braucienā no Siguldas. Piedāvā makšķerēšanu 3 ha lielā dīķī un atpūtu dīķa krastā. Iespēja iznomāt laivu. Ziemā iespējama zemledus makšķerēšana. Pie dīķa atrodas divsstāvu māja ar virtuvi, kur iespējams pārnakšņot ar saviem matračiem. Mājā ir 3 istabas 1.stāvā, 3 istabas 2. stāvā. Pie mājas ir nojume, netālu no dīķa - lapene. Apmēram 600 m attālumā atrodas Mores kara muzejs, tuvumā ir arī Safarī parks. |
|
Latvija
Reiņa zivis (Reinis-B)Rīgas jūras līča rietumu piekrastē, Lapmežciema pagastā atrodas ģimenes uzņēmums, kas nodarbojas ar karsti kūpinātu zivju produkcijas ražošanu “Reinis-B”. “Reinis - B” specializējas kūpinātu zivju produktu ražošanā, kūpināšanas procesā izmantojot tikai dabīgu alkšņu malku. Piedāvātas tiek gan vietējās, kā arī aizjūras zivis, kas gatavotas pēc dažādām kūpinājuma receptēm un tradīcijām. “Reinis - B” produkciju varat iegādāties vairākās Latvijas vietās: Ragaciema zivju tirdziņā, dažādos gadatirgos un izstādēs. Sadarbībā ar Māras tirgu, kalendāra kārtībā, produktus iespējams nopirkt Salaspilī, Bauskā, Dobelē, Jelgavas, Kauguros un Rīgas “Rimi” laukumos. “Reinis-B” nelielām tūrisma grupām rīko degustāciju ceturtdienās (ne mazāk kā 10 cilvēki), kas sniedz iespēju vērot visu ražošanas procesu savām acīm un nogaršot uzņēmumā gatavotos produktus. Ekskursija ilgst stundu. Lielās tūristu intereses dēļ apmeklējumus iepriekš lūgums saskaņot, iepriekš piezvanot. |
|
Latvija
Zvejnieku sēta "Dieniņas"Saimnieki nodarbojas ar zvejniecības arodu jau trešajā paaudzē. Ikviens garāmbraucējs var iegādāties kūpinātas vietējās zivis. Tūristu grupas var piedalīties aktīvās atpūtas un kultūras pasākumā ar sātīgu zivju smeķēšanu (zābaka mešana pie jūras, zvejnieku sievu stāstījums un teatrāls priekšnesums, zivju kūpināšanas process, degustācijas). |
|
Latvija
Karpu dīķis "Kastos"Dīķa platība ir 2,3 ha, bet tā vidējais dziļums - 4m. Kopš 2013. gada dīķī mājo karpas, līņi, sami, karūsas, līdakas, raudas, asari u.c. zivju sugas. Dīķī līdzās zivju krājumiem dzīvo arī divu veidu vēži. Teritorija ir iekārtota ne tikai makšķerēšanas priekiem, bet arīdzan atpūtai visai ģimenei. Telšu un piknika vietas, speciāli ierīkota peldvieta, WC, dažādas atrakcijas. Makšķeru, vēžu krītiņu, laivu noma un iespēja iegādāties visu piknikam.
|
|
Latvija
Lauku māja "Ķempēni"Saimniecības (izvietojusies bijušās Ķempēnu muižas kalpu mājā) apkaimes laukos ganās vairāk nekā 200 Latvijas tumšgalves šķirnes aitas. Aitas var apskatīties saimniecībā, kā arī var nogaršot jēra zupu. Tūristiem uz vietas ir pieejama ēdienkarte.Te var iegādāties gaļu, vilnu, ādas un piedalīties izzinošā ekskursijā ar degustāciju, makšķerēt un degustēt foreles (zivis tikai naktsmītņu klientiem). Lauku māja ir saglabāta ar vēsturisko noskaņu. Tā celta 1890. gadā. Mājā viss veidots no koka, kas rada mājīgu un senlaicīgu atmosfēru. Iespējams iegādāties aitu vilnas segas, spilvenus un gultas pārvalkus, kuri darināti “Ķoņu” dzirnavās pēc speciāla pasūtījuma.
|
|
Latvija
Zivju kūpināšana pie Dzintara ZamarīšaKatra mēneša otrajā sestdienā (iepriekš vienojoties – arī citi laiki) saimnieka klātbūtnē katrs pats var iemēģināt prasmes zivju kūpināšanā, kam seko pagatavoto zivju degustācija. |
|
Latvija
SIA „Kaltenes zivis”Vietējais uzņēmums, kas gatavo lielisku zivju kulinārijas produkciju. Ar savu plašo un kvalitatīvo sortimentu tas ir iekarojis stabilu vietu Latvijas tirgū. Piedāvā vairāk kā 50 dažāda veida zivju kulināriju - marinētas zivis, zivis želejā, zivju salātus, gan arī saldētas zivis un filejas. (Avots: Rojas TIC) |
|
Igaunija
TeearuTeearu saimniecībā gatavo dažādus ēdienus no Peipusa ezera zivīm, īpaši iecienīts ir šeit gatavotais marinētais, kūpinātais breksis. Iespējams nobaudīt arī pēc tradicionālām metodēm kūpinātu gaļu. Var pasūtīt arī ēdināšanas pakalpojumus. |
|
Latvija
Viesu māja "Svīres"Piedāvā makšķerēšanu piemājas piecos zivju dīķos un zivju žāvēšanu. Saimnieks gatavo karsti kūpinātas foreles, žāvētas karpas un uz ugunskura vāra zivju zupu. Vistu olu iegāde. |
|
Latvija
Zivju namiņš pie JuraSaimnieki ir parūpējušies, lai ikviens varētu iegādāties vietējo ražotāju svaigus un apstrādātus zvejas produktus. Vasaras periodā uz terases ir iespēja ieklausīties Mazupītes ūdens čalošanā, nesteidzīgi baudot svaigi grillētas zivis, kā arī izbaudīt īpaši gardas kūciņas, kafiju un saldējumu. |
|
Igaunija
Kala ja võrk zivju veikaliņšCeļa malā, kas ved uz Kärdla pilsētu, ir zivju pārstrādes veikals, kur iespējams iegādāties Hījumā zvejnieku nozvejotas zivis gan svaigas, gan kūpinātas, kā arī tiek pārdoti Hījumā mazo ražotāju produkti. Zivis iespējams nobaudīt arī turpat uz vietas, veikalā ir kafejnīcas stūrītis, bet vasarā ārpusē ir terase.
|
|
Latvija
Salacgrīvas nēģu tačiViena no retajām vietām pasaulē, kur joprojām nēģus rūpnieciskā mērogā zvejo, izmantojot > 150 gadu senu metodi – taci, kas ir pāri upei uzcelta laipa ar murdiem. Uz Salacas ir trīs tači. Vietējā zvejnieka pavadībā var iepazīt zvejas procesu, nobaudīt un iegādāties uz vietas ceptus nēģus. |
|
Igaunija
Piirikivi saimniecībaMazais ražotājs, kas savā saimniecībā audzē zemenes, kā arī kūpina un marinē zivis igauņu gaumē. Vēl šeit gatavo medalu un mājas vīnu, kā arī dažādus gaļas izstrādājumus. |
|
Latvija
PĒRTNIEKIIzstrādātā karjera teritorijā tiek piedāvāta labiekārtota atpūtas vieta pie ūdens ar 2 volejbola laukumiem, šūpolēm, ūdens batutu, piepūšamo atrakciju, grilvietām, galdiem un soliem. Atsevišķā karjerā tiek piedāvāta zivju zveja - foreles, karpas, palijas, sami u.c. Zivis šefpavāri uz vietas var Jums pagatavot, cept, uzvārīt zivju zupu. Zvejniecība notiek visu gadu. Papildu piedāvā ēdināšanas pakalpojumus. |
|
Latvija
Zivju kūpināšana "Pie Andra Pitragā"Apmeklētāji var piedalīties zivju (butes, arī vējzivis un brekši) kūpināšanā, degustēt produkciju un noklausīties stāstījumu par piekrastes zvejniecības tradīcijām. Sētā apskatāmi ~20 lībiešu sētām raksturīgie žogu veidi. |
|
Latvija
Zivju kūpināšana pie Viļa TarlapaZvejnieka sētā (blakus Kolkas luterāņu baznīcai) var vērot zivju kūpināšanas un sagatavošanas procesu, degustēt, kā arī iegādāties jūrā zvejotas zivis (g.k. butes). |
|
Latvija
Pūpoli"Pūpoli" atrodas Rīgas līča krastā, 50 m attālumā no jūras, īsi pirms iebraukšanas Kolkā, netālu no šosejas. Šeit ir pieejama atpūtas vieta, kā arī vieta sporta spēlēm, volejbolam. Apmeklētājiem ir iespējams redzēt kā tiek sagatavotas un kūpinātas butes, vimbas, brekši un asari un citas zivis, iegādāties tās un degustēt. Uz vietas iespējams uzvārīt arī zivju zupu. |
|
Latvija
Usmas garša/Bukdangas"Usmas garša" piedāvā Usmas ezera zivju ēdienu degustāciju. Ir iespēja nogaršot zušu zupu, žāvētas zivis, foreļmaizes. Iespējams pašam noķert foreli un to pagatavot. Piedāvā iespēju nodarboties ar veikbordu, vindsērfingu, izbraukt ar ūdensslēpēm vai vizināties piepūšamajā kamerā. Pieejami sporta laukumi, telts vietas, kā arī mājiņas, kur pārnakšņot. |
|
Latvija
Ragaciema zivju tirgusViena no populārākajām kūpinātu un citādi sagatavotu zivju pirkšanas vietām Latvijas piekrastē. Zivis kūpina vietējie uzņēmēji, tādēļ nereti ciemā jūtama patīkama zivju smarža! |
|
Latvija
Zvejnieku sēta "Zāgkalni"Piedāvā makšķerēšanu Usmas ezerā. Saimniece no noķertā loma vāra garšīgas zušu zupas un kūpina zivis. Laivu noma, piedalīšanās zvejā, tīklu vilkšana (arī ziemā), izbraucieni ar kuteri pa ezeru. No kūpinātajiem brekšiem taisītu konservu degustācija. Zirgu izjādes. |
|
Latvija
Brīvdienu māja "Vējavas"Dažāda lieluma grupām piedāvā došanos jūrā ar zvejnieku laivu un piekrastes zvejas gaitas vērošanu. Uz Svētupes taisītais nēģu tacis atšķiras no Salacas tačiem pēc uzbūves un zvejas principiem. Sezonas laikā kūpina un gatavo gardus nēģus. |
|
Latvija
Zvejnieks Imants PričinsPiedāvā zvejas procesu ar vada vilkšanu Nidas un Papes jūrmalā, zveju jūrā (1 – 2 cilvēkiem) un zvejošanu ziemā. Pēc zvejas seko loma kūpināšana vai zivju zupas vārīšana. |
|
Latvija
Foreļu audzētava "Sillakas"Saimniecībā, kas atrodas Raunas upes krastā, audzē dažādas zivju sugas. Ziemas piedāvājumā ir dažādu lašveidīgo zivju makšķerēšana, bet vasarā var makšķerēt stores, sīgas, tilapijas un foreles. Sillakās var arī iegādāties zivis, bet apmeklētāju grupām sagatavo zivju degustāciju. Sillakas atrodas ~ 3 km no Liepasmuižas. |
|
Latvija
Zivju zupa, "Laikas""Laikas" iecienījuši Baltijas jūras piekrastes makšķernieki. Lomā var cerēt dabūt butes, kādu mencu vai zuti. Saimnieki vāra garšīgu zupu no jūras zivīm un kūpina tās. Šurp atbraukušie var piedalīties zivju pagatavošanas procesā. |
|
Igaunija
Kapteni taluTieši pie jūras, tikai 20 minūšu brauciena attālumā no Pärnu, atrodas Kapteiņa māja (Kapteni talu), kur kapteiņa svaigi nozvejotās zivis pārtop gardos zivju ēdienos, kurus var iegādāties vai nogaršot Kapteiņa vasaras kafejnīcā. |
|
Latvija
Mielasts zvejnieku sētā, restorāns "Otra puse"Ģimenes veidots un vadīts uzņēmums Ziemeļkurzemes piekrastē, kas piedāvā ieskatu zvejniecības un latviskā dzīvesstila tradīcijās. Tiek popularizēti vietējie produkti, kas nākuši no jūras un apkārtnes mežiem, sagatavojot un pasniedzot tos gan senās tradicionālās, gan mūsdienu latviešu virtuves interpretācijās. Piedāvājumā gan pastāvīga ēdienkarte, gan sezonāls piedāvājums. Pasākumu organizēšana grupām ''Mielasts zvejnieku sētā'' (piekrastes tradīcijas, zivju mielasts, izbrauciens ar zvejas laivām), kā arī baudāmas un izzinošas meistarklases ''Ražots Rojā'' (Rojas novada zivju pārstrādes uzņēmumu produkcijas un restorāna virtuves zivju ēdienu degustācijas un iespēja pašiem pagatavot), ''Nacionālās virtuves īpatnības'' (sezonālie latviešu ēdieni - zivis ( kūpināšana, nēģu sagatavošana u.c.), Jāņu siers, bukstiņputra, sklandu rauši u.c. pēc viesu vēlmēm un pieprasījuma), ''Reņģēdāju dzīres'' (zivs, tās sagatavošana, ēdienu pagatavošana un degustēšana),''Dižraušu dzīres'' (sklanda rausis - oriģinālās un inovatīvās versijas, to gatavošana, degustēšana). Piedāvājumā vietējo uzņēmumu produkciju - plašs zivju konservu klāsts, Sabiles vīns un sidrs, augļu un ogu sukādes, pašu saimniecībā spiesta EKO ābolu sula u.c. |
|
Latvija
SIA „Krupis”, Carnikavas nēģiAtrodas Carnikavā starp dzelzceļa staciju un Vecgauju. Saimnieki iepazīstina ar Gaujas apkārtnes nēģu ķeršanas un gatavošanas tradīcijām. Nēģus piedāvā trīs veidos- grilletus uz oglēm, nēģus želejā un nēģu suši. Iespējama produkcijas degustāciju un iegāde, kā arī ekskursija. Ekskursija ietilpst informācija par nēģiem un iepazīšanās ar saimnieku sporta slavas zāli un keramikas varžu kolekcijas apskati. |
|
Igaunija
KalakuningadKalakuningad piedāvā kūpinātas zivis tieši no krāsns, savukārt sezonas laikā svaigas zivis, kā arī marinētas zivis dažādās mērcēs. Produktus var iegādāties Pärnu tirgū veikalā Kalakuningad, kā arī tieši pagatavošanas vietā Lindi ciematā Pärnumaa. |