LVAF

"Zaļais sertifikāts" LT ēdināšanas uzņēmumiem - pašnovērtējums

Pašnovērtējuma rezultāti

Vispārīgie jautājumi
Solis 1 no 12

I Vispārīgie jautājumi

I (O) Obligātie kritēriji
1. Uzņēmuma saimniekam/vadītājam ir stratēģisks nākotnes redzējums par darbības pilnveidi, lai saglabātu Zaļo sertifikātu savai ēdināšanas iestādei. Uzņēmums redz savu vietu un lomu novada un tuvākās apkaimes vides resursu un dabas daudzveidības saglabāšanā, kā arī kļūst par savas apkārtnes vēstnesi un izglīto/informē klientus par novada ievērojamākajām vietām un apskates objektiem.
2. Uzņēmumā ir persona, kas atbildīga par vides risinājumiem. Tāpat visi uzņēmuma darbinieki ir iepazīstināti ar Zaļā sertifikāta darbības pamatprincipiem. Katrs darbinieks ir informēts atbilstoši savai atbildības sfērai. Tādā veidā tiek nodrošināts, ka uzņēmums ikdienā visur darbojas saskaņā ar zaļās uzņēmējdarbības kritērijiem.
3. Klientiem izmantojamās būves un telpas atbilst Latvijas Būvnormatīvos noteiktajam prasībām.
4. Uzņēmuma publiskajā teritorijā neatrodas brīvi staigājoši mājdzīvnieki.
I (X) Izvēles kritēriji
5. Uzņēmuma darbinieki pārzina citas Zaļā sertifikāta (un videi draudzīgas) saimniecības reģionā un sadarbojas ar tām.
6. Zaļā sertifikāta ēdināšanas uzņēmums uzrunā savus klientus vides aizsardzības jautājumos.