UZKODAS:
- Ķiploku grauzdiņi
- Sieru plate
- Kūpināta gaļa
- Marinētas sēnes
- Kūpinātas zivis
- Ogu,augļu sukādes
|
ZUPAS - Latvieši ēd daudz sezonālas zupas. |
Pavasaris, vasara:
- Svaigu dārzeņu piena zupa
- Zivju zupa
- Aukstā zupa
- Skābeņu, nātru zupa
|
Rudens, ziema:
- Skābu kāpostu zupa
- Pupiņzupa
- Jēra zupa
- Soļanka
|
PAMATĒDIENS:
- Cūkas karbonāde
- Kotletes
- Šašliks
- Cepta zivs
- Sautējumi podiņā
- Cūkas cepetis
- Vistas fileja cepta
- Mednieku desa
- Strogonovs
|
PIEDEVAS - kartupeļi, griķi, rīsi, sezonāli dārzeņis |
Pavasaris, vasara:
- zaļie salāti, dilles, pētersīļi, loki
- svaigi gurķi, tomāti, burkāni
|
Rudens, ziema:
- Skābēti kāposti
- Marinēti gurķi
- Marinētas bietes
- Marinēti ķirbji
|
KONDITOREJA:
- Biezpiena torte
- Medus kūka
- Ābolu/ rabrberu plātsmaize
- Sklandu rauši
- Pīrāgi
- Biskvīti
- Auzu pārslu cepumi
- Ķimeņ/magoņ maizītes
- Kliņģeri
- Piparkūkas
|
DESERTI |
Pavasaris, vasara:
- Debesmanna no ogām, rabarberiem
- Zemeņu zupa
- Melleņu klimpas
- Saldējums ar ogām
|
Rudens, ziema:
- Rupjmaizes kārtojums
- Buberts
- Biezpiena, šokolādes krēmi
|
DZĒRIENI:
- Kafija
- Zāļu tējas
- Morss
- Bērzu sula
- Kefīrs
- Kvass
- Avota ūdens
|
ALKOHOLISKIE DZĒRIENI
- Alus
- Miestins
- Šņabji
- Ogu uzlējumi
- Sidrs
- Mājas vīni
|