Šajā sadaļā apkopoti ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji visā Latvijā (izņemot Rīgu): kafejnīcas, krodziņi, restorāni, kuri gatavo un godā latviskos ēdienus un tradīcijas. Šie objekti strādā ar noteiktu darba laiku un, dodoties nelielā cilvēku grupā, nav nepieciešams iepriekš veikt rezervāciju. Grupām no 6 cilvēkiem iesakām iepriekš sazināties ar ēdināšanas sniedzēju, lai nodrošinātu raitu apkalpošanu.
Logo "Latviešu virtuve" nozīmē, ka šo ēdinātāju ēdienkartēs atradīsiet vismaz 3 laviešu tradicionālos vai modernos ēdienus un dzērienus. Pie katras ēdināšanas vietās uzskaitīti tie ēdieni un dzērieni, kuri pieejami šajās ēdināšanas vietās (Ja ēdienkartēs veiktas izmaiņas, jautājiet personālu pēc latviešu ēdieniem).
Pārskats | Detaļas |
---|---|
Latvija
Restorāns „Valguma pasaule”Meža sēņu zupa, nātru–skābeņu krēmzupa, butes fileja sēņu mērcē ar seleriju biezeni, Valguma godu zupa ar zandartu, uz pumperniķeļiem pasniegta cūkgaļas fileja, Latvijas ezeru zandarts ar zaļo zirnīšu biezeni, līņa kroketes, ceptu biešu salāti ar kazas sieru un kastaņiem, zemeņu zupa, mājas saldējums. |
|
Latvija
Mārcienas muižas restorānsCūkas cepetis ar šķovētiem kāpostiem, jaunie kartupeļi ar gaileņu mērci. |
|
Latvija
Kaņepju sēta "Adzelvieši"Rupjais un smalkais kaņepju aizdars, kaņepju maizītes, saspiestas un grauzdētas kaņepju kripatiņas, kaņepju eļļa. |
|
Latvija
Kafejnīca „Pūteļkrogs”Kazas siers, auksta biešu zupa, pelēkie zirņi ar speķi, siļķe ar kartupeļiem un lauku biezpienu, cūkas cepetis, teļa gaļa ar meža sēņu mērci, viršu medū ceptā cūkgaļa, ar tomātiem, kazas sieru un vītinātiem tomātiem pildīta vistas fileja, plānās pankūkas ar viršu medu, rudzu maize, bērzu sula, dzērveņu morss, degvīns, vietējais alus. |
|
Latvija
Bīriņu pils Dzirnavu krodziņšPelēkie zirņi ar speķi, siļķe ar kartupeļiem, vistas un kartupeļu sautējums māla podiņā, gaileņu mērce, sautēti kāposti ar mednieku desiņām, ābolmaize. |
|
Latvija
Usma SPA restorānsMencas vai zandarta fileja, jēra gaļas zupa ar dārzeņiem, dārzeņu – sēņu podiņš, kartupeļu pankūkas ar kūpinātu šķiņķi, plānas pankūkas ar ievārījumu vai medu. Īpašais ēdiens: jēra gaļas zupa ar dārzeņiem. |
|
Latvija
MekeSkābeņu vira ar putraimiem, aukstā zupa, liellopu gaļas sitenis, jēra gaļas un dārzeņu virums, grūbas ar kūpinātu gaļu un sēnēm, siļķe ar biezpienu, bukstiņputra ar čurkstalām un Mekes vircotās desas, maizes zupa. Īpašais ēdiens: Bukstiņputra ar čurkstalām un Mekes vircotās desas. |
|
Latvija
Atpūtas komplekss „Miķelis”Aukstā zupa, Valmieras salāti, cepta Baltijas bute, kartupeļu pankūkas, zemeņu zupa ar saldējumu. |
|
Latvija
Piena muižas „Rožu krodziņš”Rudzu maize, siļķe ar lauku biezpienu, piena zupa, „pa lauku modei” vārīti kartupeļi ar zaļajiem lociņiem, brieža gaļas šķēlītes, zandarts ar krējuma mērci, bute ar zaļajiem zirnīšiem, kartupeļu pankūkas ar brūkleņu ievārījumu, siera kūka, pašgatavots olu liķieris. |
|
Latvija
Tūrisma un atpūtas komplekss „Meža Salas”Karstā vai aukstā tomātu zupa, lasis medus marinādē, medusrauši (cep uz ugunskura), dažādas pankūkas, lauku torte no bioloģiskā veidā audzētiem produktiem, rudzu miltu uzpūtenis. Īpašais ēdiens: Rudzu miltu uzpūtenis. |
|
Latvija
Kafejnīca „Mammadaba”Kāļu - grūbu sautējums, cūkgaļas cepetis ar sīpoliem, „Mežinieku putra”. Īpašais ēdiens: „Rūķu kabatiņa ar baravikām”. |
|
Latvija
Skrundas muižas restorānsLapu salāti ar mencu aknām, aukstā biežu zupa ar cūkas mēli, cepta sama fileja, krāsnī cepta Latvijas strauta forele, krāsnī cepta cūkas fileja, grilēta brieža gaļa, muižā pagatavoti saldējumi. Īpašais ēdiens: Muižā pagatavoto saldējumu izlase. |
|
Latvija
Restorāns „Klidziņa”Skābu kāpostu zupa latgaliešu gaumē, baraviku un ķirbju krēmzupas, Sērenes strauta forele, grillēta cūkgaļa, cūkas ribiņas, kupāti, kartupeļu pankūkas, zemeņu zupa ar vaniļas saldējumu, maizes zupa. |
|
Latvija
Valmiermuižas alusKatra maltīte tiek gatavota no Latvijas zemē atrodamiem produktiem attiecīgajā sezonā. Dabā sakņotu un radošumā lolotu – tādu Valmiermuižas saime redz mūsu Latvijas virtuvi. Īpašais ēdiens: Latvijas zemesgaršas maltīte restorānā, kas ir nesteidzīgs garšu ceļojums vairāku ēdiena kārtu garumā ar tiem pieskaņotiem Valmiermuižas alus dzērieniem un komplimentiem no šefpavāra. |
|
Latvija
RēderiAukstā zupa, siļķe ar kartupeļiem, pelēkie zirņi kurzemnieku gaumē ar cūkgaļas krūtiņu, sēņu mērce ar kartupeļiem, podiņš ar cūkgaļu un sēnēm, kartupeļu pankūkas ar ievārījumu vai krējumu, zemeņu zupa. Īpašais ēdiens: Kaltenes burvju podiņš ar cūkgaļu un sēnēm. |
|
Latvija
Kafejnīca „Zemnieka cienasts”Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar sīpolu marmelādi, mežacūkas šķiņķis ar sīpoliem saldā krējumā, sutināta brieža gaļa ar kartupeļu un ziedkāpostu biezeni, kartupeļu pankūkas ar lasi saldā krējumā, cepts ābols mīklā, ogu plātsmaizes. |
|
Latvija
NeptūnsAukstā zupa, baraviku zupa (rudeņos), pelēkie zirņi ar speķi, kartupeļu pankūkas, siļķe ar biezpienu, mājas saldējums, rupjmaizes kārtojums, pašcepta maize, kvass un dzērveņu morss. |
|
Latvija
Restorāns „Lauču akmens”Aukstā zupa, zivju zupa, bukstiņbiezputra, pelēkie zirņi ar speķi un sīpoliem, siļķe ar kartupeļiem un biezpienu, zivju ēdieni no vimbas, zandarta, asara, butes, laša un reņģes, rupjmaizes kārtojums, plānās pankūkas ar ievārījumu, sorberts no rabarberiem, smiltsērkšķiem un citām vietējām ogām. |
|
Latvija
Viduslaiku krogs Jaunpils pilīLēcu zupa ar gaļas bumbām, alus zupa, ābolu zupa ar rozīnēm, grūstie zirņi ar kaņepēm, ķimeņu šmoris podiņā, gailenes krējuma mērcē, medījuma desas ar kāpostiem, cingulis (cepts cūkas stilbs), asinsdesas, cepts pīles stilbs ar brūkleņu mērci, strauta forele, alū ceptas cūku ribiņas ar sautētiem kāpostiem, mājas biezpiens ar zemenēm, plūmju ķīselis ar putukrējumu. Īpašais ēdiens: „Pils mūris ar sargiem” – alū ceptas cūku ribiņas ar sautētiem kāpostiem. |
|
Latvija
Bangert'sCeptu Latvijas sieru izlase ar graudu maizi un rabarbera ievārījumu, dūmu aromātā gatavots lasis rupjmaizes drupinājumā, ar gurķu ikriem un marinētiem sīpoliem. Īpašais ēdiens: mazsālīta Pelču forele ar diļļu krēmu un Kuldīgas rupjmaizes tostu. |