Latvijā ēšanas tradīcijas ir bagātīgas, jo šeit, kā Eiropas krustcelēs, no austrumiem un rietumiem gadsimtiem ienākušas citu tautu ietekmes. Latviešu virtuve ir izteikti sezonāla, jo mums ir četri gadalaiki, un katrs no tiem piedāvā savus īpašus produktus un garšas baudas. Mūsu ēdienkartē ir daudz ēdienu no meža, ūdeņiem, pļavas vai pašu dārza – to atradīsiet arī logo “Latviešu virtuve” simbolos.
Logo “Latviešu virtuve” apzīmē vietas, kur variet baudīt latviešu ēdienus: piem., kartupeļi ar siļķi un biezpienu, kūpināta gaļa vai zivis, rasols, aukstā, zivju vai skābeņu zupa, meža sēņu mērce, putraimdesa, bukstiņputra, cūkas stilbiņš ar kāpostiem, rupjmaizes kārtojums, sklandu rauši.
Tradicionālās receptes šodien tiek pielāgotas, samazinot tauku daudzumu un ēdiena struktūru, padarot to vieglāku. Šodien restorāni viesiem pasniedz vispārsteidzošākajās kombinācijās pagatavotas Latvijas lauku, pļavu, mežu un ūdeņu veltes, tās pagatavojot dažādos ēdienos un saglabājot izteiktu produktu sezonalitāti.
Latvietis ir viesmīlīgs, tāpēc viņam ir “ciemakukulis” un “ceļakāja".
Populārākie ikdienas ēdieni un dzērieni
Brošūra "Tradicionāli un mūsdienīgi Latviešu ēdieni un dzērieni"